Showreel

Welcome to the world of Media Republic

Media Republic is a brand building company in a connected world. A creative agency with a digital core. Our passionate, multidisciplinary teams create brand strategies and drive brandadvocacy by inspiring, engaging and activating consumers. We have a vast network ofspecialists and strategic partners in the commercial, media, governmental and educational sector. Media Republic is proud to be based in the heart of Amsterdam

 

 • MORE
 • Services 365

  Driving consumer engagement by creating daily brand relevance.

   

  Marketing 365

  We see each and every day as an unique opportunity for brands to interact with their audience, whether for a product introduction, a drive for sales or to build a relationship; this is what we call Marketing365. We developed a Marketing365 Program that helps brands create relevant touch points 365 days a year.

 • MORE
 • Social 365

  Engagement Management
  SOCIAL365 is MEDIA REPUBLIC’s engagement management unit, it develops, executes and manages engagement strategies for connected brands. SOCIAL365 helps brands to develop a social identity, create relationships with their target audience and add value to those relationships by creating interactions via social media.

 • MORE
 • AXE Apollo

 • MORE
 • 2theloo

 • MORE
 • Mission ON!

 • MORE
 • de Bijenkorf – Moederdag

 • MORE
 • de Bijenkorf – Felicitatiedienst

 • MORE
 • Bugaboo – Donkey

 • MORE
 • Simyo – ‘Gewoon Slim’

 • MORE
 • Nederland Opent Data E-Book

 • MORE
 • NOD – Business Model Generator

 • MORE
 • Careers

  Want to join the agency of the future?

  We are always looking for talented professionals who excel in the digital world. Please send us your resume and – if applicable – your portfolio and we will contact you! jobs@mediarepublic.com

 • MORE
 • Vacancies

  Intern Stagaires - 2013-01-01

  We zijn op zoek naar stagiaires die graag in een multidisciplinair team willen werken.
  We bieden stages aan op het gebied van concept en copy, design, interactie, motion graphics en development.

 • MORE

 • Contact

  Danzigerkade 53
  1013 AP  Amsterdam
  The Netherlands

  T +31 20 5775 111
  F +31 20 5775 100

  KVK 3455623409

   

   

   

  GreyPOSSIBLE en Media Republic bundelen krachten

  Amsterdam, 2 december 2013 – GreyPOSSIBLE, onderdeel van WPP, is de nieuwe eigenaar van Media Republic. Dat maken beide bedrijven vandaag bekend. De nauwe samenwerking tussen GreyPOSSIBLE en Media Republic in de afgelopen maanden heeft geleid tot een formele integratie tussen beide bedrijven in Nederland en België. Media Republic gaat op in de structuur van GreyPOSSIBLE en blijft als label binnen de organisatie bestaan. De integratie zorgt voor een belangrijke toevoeging aan het dienstenaanbod van beide bureaus.

  Als internationaal bureau-netwerk en merkenbouwer sinds 1917 haalde Grey door de fusie met POSSIBLE, eerder dit jaar, leidende expertise in huis op het gebied van technologie, innovatie en data-analyses. Zowel de fusie met POSSIBLE als de overname van Media Republic maken deel uit van het strategische plan om de ontwikkeling van GreyPOSSIBLE verder gestalte te geven.

  Met de overname gaat een langgekoesterde wens van CEO Patrick Joore in vervulling: "Media Republic heeft omvangrijke expertise en een uitstekende reputatie op het gebied van online activatie en platformontwikkeling. Daarmee vormt Media Republic de ideale connectie tussen het merkdenken van Grey en de digitale technologie van POSSIBLE. Met de komst van Media Republic zijn we helemaal klaar voor de toekomst. Met ons geïntegreerde aanbod van drie in elkaar vervlochten expertises kunnen we zo de beste, meest prikkelende en effectieve oplossingen voor onze klanten bieden. Dat doen we vanuit twee lokaties: Brussel en Amsterdam."

  Michiel Mol, oprichter van Media Republic: “Een fantastische ontwikkeling voor Media Republic: het bureau wordt nu onderdeel van een groter netwerk, waardoor het in staat is om haar online expertise toe te passen binnen de constellatie van GreyPOSSIBLE, ook buiten de Benelux, en dat is ontzettend uitdagend. Ik zal zelf als chairman actief betrokken zijn bij de doorontwikkeling van deze unieke combinatie.”

  David Patton, President en CEO van Grey EMEA: “2013 is een belangrijk jaar met grote veranderingen geweest voor onze activiteiten in de Benelux. 2014 zien we dan ook vol vertrouwen tegemoet en we zijn er zeker van dat we met deze integratie een unieke, toekomstgerichte propositie hebben gecreëerd. Met de integratie van Media Republic halen we een bedrijf binnen met waardevolle kennis op het gebied van online, activatie en platformontwikkeling. Hiermee kunnen we met de merk en digitale expertise van GreyPOSSIBLE onze klanten voortaan nog effectievere, geïntegreerde oplossingen bieden. Daarnaast zijn we erg verheugd over het feit dat we zo nauw gaan samenwerken met Michiel Mol. Zijn kennis en staat van dienst binnen onze industrie maken hem van onschatbare waarde voor GreyPOSSIBLE.”

  Ook van klantzijde is positief gereageerd op de overname. Sinds 2009 is Media Republic lead agency van Miele Nederland. Mark Huijsmans, Marketing Director: “Media Republic heeft ons geholpen met het formuleren van onze marketingstrategie en weet dit steeds weer te vertalen naar effectieve campagnes. Deze overname betekent voor ons dat het bureau nog flexibeler wordt, doordat zij nu ook development en analyse in-house kan verzorgen en ons daarnaast op internationaal niveau nog verder zou kunnen bedienen.”

  Media Republic is sinds kort gehuisvest in het pand van GreyPOSSIBLE aan het Watertorenplein in Amsterdam, waar ook WPP-onderdelen Cohn & Wolfe en Axicom Benelux zijn gevestigd.

  Vanaf 1 januari 2014 verhuist de organisatie, met zo'n 60 medewerkers, naar het nieuwe Diesel hoofdkantoor aan de Danzigerkade in de Houthavens.

  over GreyPossible Benelux

  GreyPOSSIBLE Benelux is begin dit jaar ontstaan door het samenvoegen van Grey Amsterdam, Grey Brussel en POSSIBLE Amsterdam. Het bureau integreert campagnes met platforms en dus merkdenken met digitale expertise. GreyPOSSIBLE werkt voor klanten als ixorg, Eurojackpot, Skoda, 3M, Hallmark, MSD, Eli Lilly, GSK, Unilever, Sennheiser en Allianz. Het bureau is onderdeel van Grey Group en POSSIBLE Worldwide en is als zodanig onderdeel van WPP Group (NASDAQ: WPPGY).

  Over Media Republic

  MEDIA REPUBLIC is een van de leidende online activatiebureaus, gespecialiseerd in de ontwikkeling van formats, content en campagnes voor internationale merken. Het bureau ontwikkelt digitale campagnes en platformen om consumenten te activeren en te binden aan merken. ABP, Axe, de Bijenkorf, Bugaboo, DSM, Miele en Philips behoren tot het portfolio van het bureau. MEDIA REPUBLIC is opgericht in 2002 en is gevestigd in Amsterdam.

  Over Grey Group

  Grey Group is een internationaal gerenommeerd netwerk van communicatieadviesbureaus, met vestigingen in 80 steden en 59 markten, met meer dan 5.400 medewerkers wereldwijd. Het netwerk maakt deel uit van WPP Group (NASDAQ: WPPGY). Grey biedt onder het motto ‘famously effective since 1917’ een breed pallet aan communicatie diensten aan: Advertising, merkactivatie, healthcare communicatie, digitale communicatie en public relations voor klanten als Procter & Gamble, GlaxoSmithKline, Diageo, HSBC, Pfizer, Vodafone, Canon, 3M, GE en Allianz. FAST COMPANY noemde Grey in haar uitgave “The World’s 50 Most Innovative Companies” van zowel 2010 and 2011.

  Over Possible

  POSSIBLE is het digitaal bureaunetwerk van WPP dat zich focust op het ontwikkelen van digitaal gedreven projecten die leiden tot meetbare bedrijfsresultaten. Het bureau levert prijswinnend creatief, innovatief, idee en insight gedreven werk, gericht op performance marketing en altijd met een interactieve touch. POSSIBLE is wereldwijd actief met 32 kantoren in 14 landen en meer dan 1.500 medewerkers. Klanten zijn onder andere: Barclays, Canon Europe, National Rail Enquiries, Nokia, Microsoft, Mazda, Procter & Gamble, Starwood Hotels and Resorts Worldwide en UEFA.

  Drop by in Amsterdam:

  Patrick Joore
  Danzigerkade 53
  +31 (0)20 577 51 11
  patrick.joore@greypossible.nl

  Drop by in Brussels:

  Rue Jules Cockxstraat 8 - 10
  +32 (0)2 773 17 27